Seat Leon ST Cupra R želi da preuzme primat od AMG-a

Više slika

Više slika

Mercedes je nedavno preuzeo mesto nosioca prvog vremena i rekorda kruga na Nirnburgringu, sa svojim modelom E63 karavan…

Pre toga, ova titula pripadala je Seat Leon ST Cupra modelu. Međutim, Seat poseduje novi karavan performansi, koji će je najverovatnije ponovo vratiti nazad. Sudeći prema svetskim medijima, španski proizvođač automobila radi na svom novom Leon ST Cupra R automobilu, koji će, ukoliko bude ušao u proizvodnju, biti jedan od najbržih i najmoćnijih modela koje je Seat ikada imao u svojoj postavci.

Iako Leon kompakt model nije opremljen pogonom na sva četiri točka, karavan verzija jeste. Ovo može omogućiti Leon ST Cupra R automobilu da razvije 335 ks koji se šalju na sva četiri točka, što je značajno poboljšanje naspram 276 ks, koliko je posedovao poslednji osvajač najboljeg vremena u Nemačkoj, ali i 306 ks koliko je ispod haube posedovao poslednji kompakt model Cupra R.

Ovo je takođe dosta manje od AMG automobila, čija veličina, cena i 604 ks, predstavlja potpuno drugačiju priču. Međutim, manja, daleko agilnija Seat mašina mora samo da skine nekoliko stotinki vremena kruga, koje je prethodno postavljeno od strane Mercedes automobila.

Ostavimo sa strane rekorde krugova, nadamo se da će Seat uspeti da izvuče najbolje za svoju proizvodnu liniju, jer je ovaj veoma interesantan karavan veličine golfa opremljen sa mnogo više snage nego Golf R i njegov motor sa 292 ks, dok mu je kapacitet prtljažnog prostora veličine malog krosovera, što zvuči više nego dobro svima nama.

Sudeći prema svemu, ova generacija Cupra ST automobila zvanično je proglašena najbržim karavanom koji je ikada vozio krug oko Nirnburgringa. Sadašnja linija poseduje dvolitarski turbo motor koji razvija 276 ks i 348 Nm obrtnog momenta, što je bilo dovoljno da finišira sa boljim vremenom od Mercedes modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group