Seat je organizovao najveće okupljanje jednog modela na svetu

Više slika

Više slika

Kompanija Seat postavila je novi Ginisov svetski rekord prilikom organizovanja najvećeg okupljanja 600s modela u njihovoj dugoj i slavnoj istoriji započetoj 1957. godine.

787 modela SEAT 600, nazvanih "pelotilas", okupilo se zajeddo na Montenelo stazi Circuit de Barcelona-Catalunya radi zatvaranja ceremonije kojom je proslavljen 60. rođendan ove španske varijante Fiat automobila.

Ponosni vlasnici modela SEAT 600 veoma su se rado odazvali kako bi ovaj događaj učinili kompletnim i uspešnim, sa registracionim brojem koji je dostigao maksimum za samo dva meseca, a 774 vlasnika omogućila su svim posetiocima da uživaju u neverovatnom omažu španskog proizvođača, koji je želeo da postavi svoju zemlju na točkove i privede proslavu kraju u spektakularnom maniru, sa vrhuncem koji je obeležila veoma zaslužena torta, naravno.

Obraćajući se svim prisutnim posetiocima, vlasnik kompanije SEAT Luka De Me, koji je preuzeo zvanični sertifikat Ginisovog svetskog rekorda od ove organizacije, izjavio je da: "Linija 600 predstavlja sam koren španske autoindustrije, vozilo koje pruža uvid u istoriju ove zemlje i njenog veoma važnog perioda razvoja. Sa ovom linijom, kompanija SEAT postala je uzdanica španske industrije automobila, što je ostala do današnjeg dana."

Izvršni direktor kompanije SEAT Mikel Palomera, takođe je učestvovao u reliju sa svojim modelom 600, postavljenim pored mnogih drugih, koji su čak dolazili iz različitih klubova obožavatelja ovog automobila. U svom govoru španski direktor brenda zahvalio se svima i prokomentarisao:

"Za sve ljude u Španiji, model 600 predstavlja automobil koji je zbližio porodice i gradove zajedno i omogućio mobilnost mnogima, koji su tada po prvi put posedovali mogućnost da putuju normalno i sa stilom. Ja sam ovde među prijateljima i ostalim ljubiteljima sa svojim ličnim 600 modelom kako bih uživao u velikoj časti koja je dostojna automobilu koji je postavio Španiju na točkove."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group