Savršeno očuvani klasični automobil italijanske kompanije zamrznut u vremenu

Lamborghini Countach modeli decenijama fasciniraju obožavaoce automobila širom sveta, kako zbog svog nesvakidašnjeg dizajna, tako i vrhunskih performansi...

Jedan model sa svega 249 kilometara na odometru početkom ovog meseca pojavio se na aukciji kuće RM Sotheby’s i predstavlja Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition model iz devedesete godine, koja ujedno predstavlja i poslednju u kojoj je ovaj model kreiran.

Prema dokumentima, ova mašina prodata je jednom lekaru iz okoline Detroita i imala je svega 138 pređenih kilometara ispod kaiša kada je isporučna iderktno iz Italije. Ovo samo znači da je njegov novi vlasnik prešao oko 131 kilometar od kada je model stigao u njegovu garažu.

Dvadeset od ukupnog broja ovih kilometara može biti pripisano vožnji do predstavništva koje ga je od 2010. do 2020. godine držalo kao stalnu izložbenu postavku i vozilo samo na karktim relacijama samo kako bi osiguralo da je mehanički automobil potpuno ispravan.

Zapravo, ovaj Lamborghini je toliko originalan da je i dalje postavljen na svoje Pirelli P Zero pneumatike, sa kojima je stigao pre trideset i tri godine. Ovo znači da će novi vlasnik modela najverovatnije dobiti i rezervni komplet točkova sa svežim gumama kako bi mogao svakoga dana da ih koristi.

Kao jedna od preživelih Countach jedinica sa najmanjom kilometražom na svetu, ova posebna će definitivno predstvljati spektakl sama po sebi u novoj garaži i provesti ostatak veka u statičnoj postavci, više kao skuptura nego automobil, sa svakim novim kilometrom koji će morati da bude opravdan od strane novog vlasnika.

Međutim, svaki kolekcionar dubokog džepa dobio je jedan neverovatan primerak finiširan u metalik crnoj boji iznad sivog kožnog enterijera, koji dolazi sa originalnim papirima i računom koji naglašava da je kao nov kupljen za 275.000 dolara, što je negde između 750.000 i milion dolara u današnje vreme.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group