Savršenstvo osamdesetih godina i najmoćniji primerak šeste serije kompanije BMW

E24 generacija šeste serije kompanije BMW u širokim krugovima je smatrana najlepšim automobilom i modelom za čijim je volanom prelepo sedeti, što je još tačnije u slučaju Alpina B7 Turbo Coupe/1 serije...

Jedan posebni primerak ovog modela nalazi se na prodajnom bloku aukcijske kuće RM Sotheby's, sa procenjenom prodajnom cifrom negde između 90.000 i 110.000 evra, ali ona ipak ne dolazi zbog njegove niske kilometraže. Zapravo, ova predivna šestica kompanije Alpina poseduje masivnih 122.902 kilometra ispod odometra. Sa tim u vezi, njegova visoka cena stiže najvećim delom zbog retkosti, jer je Alpina kreirala svega 110 jedinica B7 Turbo Coupe/1 serije od 1984. do 1987. godine, dok ovaj stiže sa šasijskim brojem 58.

Savršeni klasik finiširan je u dijamant crnoj boji, koja je komplementirana zlatnim grafikama na bokovima, sa kompletom predivnih srebrnih Alpina višekrakih točkova zaduženih za upotpunjavanje dizajna, koji se dodatno od ostatka šeste serije razlikuje posebnim paketom opreme ove kompanije. Unutar putničke kabine moguće je videti crne kožne postave i Recaro sportska sedišta na prednjoj strani. Druge enterijerne karakteristike uključuju električni šiber, grejače u sedištima i zeleno tonirane prozore između brojnih drugih stvari.

Za pokretanje ove prelepe zveri zadužena je inlajn šestocilindrična mašina sa 3,5 litara zapremine i 334 ks, koja reži ispod haube i donosi performanse koje su veoma zavidne čak i prema današnjim standardima. Ova snaga ekskluzivno odlazi na zadnju osovinu putem Getrag petostepenog manualnog menjača, koji je predstavljao jedinu opciju u pratnji ovih modela. Druga mehanička poboljšanja u poređenju sa standardnim modelima uključuju novo Bilstein vešanje, ventilisane kočione diskove i diferencijal sa 25% zaključavanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group