Savršeno očuvani McLaren F1 posebnog paketa opreme i izvanrednog motora

McLaren F1 model ne zahteva bilo kakvo predstavljanje, ali ovaj posebni primerak, devedeset i sedmi od svega sto šest ikada kreiranih, predstavlja samo jedan od šezdeset i četiri ulično legalna automobila i prilično je poseban...

Šasijskog broja 59, ovaj posebni model se ističe iz više razloga, ali posebno zbog toga što predstavlja jedini automobil koji je napustio fabriku sa redizajniranim farovima, koji su učinili svetla britanskog hiperautomobila podjednako unikatnim kao što su ona kod modela BMW Z1. Ovo je ujedno rešilo problem F1 serije sa nedostatkom visokokvalitetnog osvetljenja tokom noći, što je veoma korisna stavka posebno kada se u obzir uzme činjenica da je ovo jednom bio rekorder koji je dostigao 386 km/h.

Ono što je dodatno pomoglo da se automobil zadrži bezbedno na putu jeste činjenica da je regularno servisiran u McLaren Special operations odeljenju tokom njegovih ranih godina, što je dovelo do toga da bude opremljen veoma poželjnim High Downforce Kit paketom. Novi komplet osamnaestoinčnih točkova potpuno je promenio izgled ove mašine nedugo nakon što je izašla iz fabrike i uprkos novoj opremi za karoseriju koju je dobila nešto kasnije oni su se ipak zadržali do današnjeg dana.

Sa svim tim na umu, potpuno je jasno da se ovde radi o potpuno specijalnom F1 modelu. Međutim, sve ove dodatne karakteristike održane su suptilnim zahvaljujući Magnesium Silver boji karoserije, ispod koje se nalazi enterijer u crnoj koži i alkantari. Na odometru ovog automobila nalazi se svega 26.393 pređenih kilometara, što znači da je savršeni BMW S70/2 V12 F1 motor - koji stvara 618 ks i 645 Nm obrtnog momenta i dostiže stotku iz mesta za 3,2 sekunde - u perfektnom radnom stanju.

Kada se ovaj model pojavio devedesetih godina, imućni vlasnici morali su da plate milion dolara kako bi ga sebi priuštili. Danas je teško pronaći jedan primerak ove serije za manje od dvadeset miliona dolara, što je rekord koji je jedna jedinica dostigla 2021. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group