Savršeno očuvani Diablo GTR zahteva još jedan dan na trkačkoj stazi

Danas je veoma lako zaboraviti na neke modele koji su u svakom smislu obeležili auto-industriju...

Pored toga, sa toliko mogo varijanti kreiranih u nešto više od deset godina proizvodnje, veoma je teško sa sigurnošću reći koja je verzija ultimativni Lamborghini Diablo. Međutum, nešto je drugačiji slučaj sa trkačkom mašinerijom ovog proizvođača, jer u ovom polju definitivno dominira model Lamborghini Diablo GTR.

Kreiran kao prethodnik današnjeg Super Trofeo modela baziranog na Huracan automobilu, Diablo GTR zamenio je prethodno SV-R trkačko vozilo, kreirano na ulično legalnoj Diablo GT varijanti. Ovaj model bio je daleko brži, snažniji i tvrdokorniji od bilo koje verzije na tržištu do tada. Ono što vidite u našoj galeriji predstavlja veoma retku priliku za sve ljubitelje ultra-retkih sportskih modela, koji je, uz dovoljno novca, naravno, mogu priključiti svojim privatnim kolekcijama.

GTR je opremljen šestolitarskim V12 motorom koji proizvodi masivnih 590 ks, koji možda padaju u drugi plan kada se uporede sa današnjim standardima razjarenih bikova, ali u svoje vreme, ovaj agregat predstavljao je najmoćnije što je Sant Agata posedovala i ikada do tada stavila u jedan od svojih superautomobila.

Što nikako ne znači da je za potcenjivanje danas, u svakom slučaju, posebno jer je uparen sa petostepenim manualnim menjačem stare škole, bez lepršavih i blještavih pedala, a celokupan automobil je ogoljen do koske, opremljen takmičarskim specifikacijama i komponentama, koje uključuju karoseriju od ugljeničnih vlakana, prozore od pleksiglasa i veliko zadnje krilo montirano direktno na ram.

Ovaj 2000 Lamborghini Diablo GTR model dolazi kao devetnaesta jedinica od trideset ikada napravljenih. Ovaj model dolazi u Supertrophy izdanju Stéphane Ratel organizacije, koja danas organizuje Blancpain Endurance seriju, između ostalih, ali takođe predstavlja dugogodišnjeg partnera kompanija Lamborghini i Reiter Engineering.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group