Savršeni Diablo GT sa 575 ks i 275 kilometara ispod kaiša

Više slika

Više slika

Svako ko je propustio šansu da pokupi savršeni Lamborghini Diablo SE prethodnog meseca, sigurno već zna da je legendarni automobil promenio vlasnika za 336.517 evra...

Međutim, primerak koji ovde vidimo može postati drugi, ako ne i najbolji od svih koji su ikada prodati na aukciji. Automobil koji vidite jeste Diablo GT iz 1999. godine i samo je jedan od 80 ikada kreiranih. Sudeći prema kući zaduženoj za njegovu prodaju, ovo takođe može biti Diablo sa najmanjom kilometražom na svetu.

Proizveden odmah pre linije SE i nakon što je Audi preuzeo ovaj brend, GT verovatno predstavlja ultimativnu verziju ove linije ikada kreiranu. Ovaj model poseduje masivni šestolitarski V12 motor koji razvija 575 ks i 630 Nm obrtnog momenta. Ovo je daleko više od SE modela, a sva snaga modela direktno je išla na zadnju osovinu.

GT je takođe bio nešto najbliže trkačkom automobilu namenjenom ulicama, od svega što smo ikada imali priliku da vidimo. Enterijer putničke kabine potpuno je ogoljen i automobil poseduje najekstremniji aero paket od bilo koje ulično legalne varijante neprikosnovenog italijanskog proizvođača. Zapravo, ovaj automobil nikada nije bio sertifikovan za prodaju i upotrebu na određenim tržištima, na primer, u Severnoj Americi.

Ovaj primerak je isporučen Piteru Vormu, nemačkom doktoru i biznismenu baziranom u Maleziji. Vorm je evidentno uživao u trkama za volanom Diablo SVR i Diablo GTR modela, toliko da nije mogao odoleti poručivanju Diablo GT automobila koji će moći da vozi na ulicama, ali ga, na kraju, nije ni vozio.

U gotovo dve decenije od kada je ovaj dvanaesti primerak line kreiran, on je video svega 276 kilometara tokom regularne vožnje. Ovaj automobil takođe, poseduje i karbonsku aktovku sa kojom je stigao, a ona predstavlja jedino što možete smestiti u njegov nos, pored ogromnog usisnika vazduha.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group