Savršeni BMW E36 M3 sa sredine devedesetih

Za brojne obožavaoce E36 model sa početka devedesetih godina prošlog veka definitivno predstavlja jedan od najboljih automobila koji su izašli iz pogona bavarskog brenda...

Ukoliko ste i vi jedan od tih ljudi, onda bi ovaj primerak koji vam predstavljamo jednostavno bio automobil iz vaših snova. U galeriji možete videti M3 sa polovine devdesetih, koji ni po čemu nije obična M trojka kupe. Ovo je zapravo Lightweight, automobil iz linije od samo 125 jedinica ikada kreiranih i jednostavno moli da bude vožen bez milosti i najžešće moguće.

E36 M3 Lightweight je bio, shodno njegovom imenu, lakši za oko 102 kg od regularnog modela, što je postignuto ugradnjom čvrstih aluminijumskih vrata, dodavanjem ručno šivenih presvlaka sedišta, upotrebom daleko manjih količina zvučne izolacije, finiša od ugljeničnih vlakana, a ujedno dolazi bez radija, šibera, pratećih alata i klima uređaja. Automobil takođe poseduje točkove, aerodinamičnu opremu i komponente modela M3 GT, dok je BMW M divizija izabrala zastave kao dekoraciju što je celokupnu postavku učinilo daleko interesantnijom.

Ovaj primerak je do sada promenio dva ljubitelja ove bavarske linije, od kojih je jedan zamenio svoj Porsche 944 Turbo iz 1989. godine kako bi ga odvezao, još uvek sa nalepnicom na prozoru, u svoju garažu. Od tada je automobil prešao skoro 83.000 kilometara, pre nego što je drugi vlasnik dodao još zamalo 3.000 na odometar i to sve tokom 12 godina.

Model pokazuje nekoliko manjih znakova korišćenja, uglavnom kozmetičke prirode, a sa ukupno 85.839 pređenih kilometara ispod kaiša, uskoro odlazi na aukcijsku prodaju sa startnom cenom od 105.000 evra. Ova para je dovoljna kako bi se danas kupio potpuno nov BMW 5 u ful opremi ili dva M2 automobila, koji će svakako imati isti životni ciklus tokom sledećih dvadeset godina, ali svakako neće biti podjednako zabavni za vožnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group