Savršena restauracija napuštenog Dodge Viper modela

Brojni automobili ostaju napušteni svake godine, ali ono što najviše boli svakog obožavaoca jeste to što se među njima neretko mogu naći i najbolji među najboljima...

U ovoj interesantnoj priči pronađenoj na YouTube platformi, jedan Dodge Viper RT/10 model dobio je drugu priliku zahvaljujući predanom i veoma veštom restauratoru, koji je uspeo da ga vrati u život nakon što je proveo više od dve teške godine na otvorenom.

Ova otrovnica deluje veoma loše na samom početku videa, sa svojom nekada sjajnom farbom koja je sada ispucala, gumama koje su istrulile i prozorima koji su potpuno uništeni. Ne samo da su bočni prozori propuštali sve moguće prirodne stvari unutra, već zadnjeg vetrobranskog dela nema ni na vidiku. Ovo znači da je različit otpad uz obilje vlage i vremenskih padavina definitivno pronašao put do putničke kabine.

Lagano čišćenje karoserije, motornog prostora i farova bili su prvi zadaci ovog restauratora. Nakon toga farovi su dobili tretman kakav zaslužuju, tako da je ubrzo već moglo da se primeti koliko je samo ovih par poteza unelo svežine. Treći korak prilikom restauracije predstavljalo je poliranje svakog drugog dela karoserije koji poseduje čist i neoštećen sloj boje.

Ovo je uključilo veliku haubu, prednji branik i prednja krila, dok je većina zadnjeg dela, pa čak i velika sekcija vrata morala da sačeka novu farbu kako bi bila potpuno uklopljena. Restauratori su uklonili sedišta kako bi usisali i uklonili sve što se nalazilo u putničkoj kabini ovog američkog sportaka.

Kada je ovaj posao završen, patosnice i tepih su potpuno izbačeni i detaljisanje u enterijeru moglo je da počne. Radovi unutar putničke kabine startovali su sa pranjem tepiha pod pritiskom, pre nego što je sve usisano i okačeno kako bi se osušilo do zadnje kapi. Enterijerne površine očišćene su upotrebom paročistača i univerzalnim sredstvom. Baš kao i kod eksterijera, temeljno čišćenje je odmah napravilo ogromnu rzaliku u čitavom izgledu automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group