Saudijski princ kupio Chiron i Vision GT

Saudijski princ je upravo objavljen kao kupac modela Bugatti Chiron, zvezde sajma u Ženevi, ali i jedinog primerka Vision Gran Tursimo koncept automobila otkrivenog prošle godine...

 

Princ Badr bin Said je težak više od 21 milijardu dolara, pa cena ovih automobila za njega nije bila problem. Bugatti je potvrdio da je on predao najbolju ponudu za ova dva automobila, a cena je sigurno prešla 5 miliona dolara. 

Poznato je da i Chiron i Vision Gran Turismo koncept koriste Bugattijev turbo 8.0 W16 motor. Za sada performanse i sposobnosti ovih automobila nisu poznate. 

Razvoj Chirona se nastavlja, i primerak koji je princ kupio nije spreman za masovnu proizvodnju i verovatno će služiti kao ukras. S obzirom na izgled ovog automobila, lako može da se svrsta u remek dela. 

Koliku kolekciju poseduje prince  takođe je nepoznanica, ali se pretpostavlja da su u pitanju desetine veoma vrednih automobila. 

Još juče je potvrđeno da će Chiron i Vision Gran Turismo koncept biti prikazani po prvi put zajedno slećedeg meseca na Pebble Beach Concours d'Elegance. Za sada se ne zna da li će prikazati baš ove primerke, ili je Bugatti spremio nove. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group