Samsung kupuje Harman

Samsung je spremio ponudu da otkupi Harman International Industries, za cifru od oko 8 milijardi dolara...


 

Elektronska kompanija će kupiti Harman po ceni od 112 dolara po akciji u kešu, što će Samsungu dati preimućstvo na tržištu novih tehnologija u automobilima. 

Preko 30 miliona automobila je trenutno opremljeneno sa Harmanovim audio sistemima, kao i sistemima za povezivanje. Takođe, njihovi sistemi su trenutno jedni od najtraženijih. 

Samsung kaže da će automobilska industrija imati velike benefite od kupovine Harmanovih proizvoda pošto se očekuje da oni prezumu tehnologiju ekrana od Samsunga, kao i sigurnosna rešenja i 5G mrežu. Samsungovi uređaju će napredovati uz pomoć Harmanove ekspertize u audio industriji, gde su vlasnici brendova kao što je JBL, Harman Kardon, Revel...

U razgovorima oko preuzimanja, glavni strateg Samsunga, Young Sohn je rekao: "Vozila budućnosti će biti transformisana pametnom tehnologijom i mogućnostima povezivanja na sličan način kako su jednostavni telefoni postali sofisticirane mašine u prethodnih 10 godina". 

"Vidimo dugoročne mogućnosti rasta u automobilskoj tehnologiji i potražnju za Samsungovim specijalizovanim komponentama i rešenjima. U saradnji sa Harmanom, možemo postasti lider na tržištu". 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group