Sada kada je Urus spreman vreme je za Estoque


Dugo smo čekali njegovu premijeru, ali kompanija Lamborghini je konačno, nakon dosta vremena, predstavila novi Urus krosover model u proizvodnim specifikacijama...

Predstoji još nestrpljivog isčekivanja, pre nego što sve jedinice stignu iz fabričkih pogona u garaže kupaca, a možemo sa sigurnošću tvrditi da ćemo videti još nekoliko verzija ove kompanije, dok samo ostaje pitanje koje će se linije uskoro priključiti čudovištu zvanom Urus.

Možda to ne možemo očekivati uskoro, a postoji mogućnost da neće stići uopšte, ali kada i ako kompanija Lamborghini bude spremna, Estoque je jedini pravi kandidat koji se nameće kao logično rešenje.

Italijanski brend po prvi put predstavio je Estoque koncept na sajmu automobila 2008 Paris Motor Show, četiri ipo godine pre modela Urus, koji je debitovao u Pekingu. Sa formom sedan automobila i četvoro vrata, Estoque je ostavljen sa strane u korist modela Urus, što je svakako bio pametan potez, posebno kada imamo u vidu eksploziju terenskog segmenta i relativno opadanje popularnosti konvencionalnih limuzina.

Pored toga što je modelu Urus data prednost nad Estoque linijom, sedan će svakako ugledati svetlost dana. U ovom slučaju gotovo da ne možete pogrešiti, jer, ako je Urus za Lamborghini istio što i Cayenne za kompaniju Porsche, onda bi Estoque još uvek mogao da se pojavi kao italijanska Panamera. Nakon svega, i nemačkom brendu je bilo potrebno dobrih sedam godina kako bi postavio generacije svojih modela jednu iza druge.

Estoque je pruženo zeleno svetlo za proizvodnju, ali njegovom dizajnu je još uvek potrebno malo doterivanja i osvežavanja. Prošlo je deset godina od prvog predstavljanja Estoque modela, dok kao i svi dugi konceptualni projekti i ovaj ostavlja dovoljno mesta promenama kako bi automobil bio savršen pre nego što bude postavljen na proizvodnu traku.

Sve u svemu, ostaje da vidimo koliko će biti potrebno pre nego što proizvodni Estoque stigne na italijanske ulice, a do tada možemo uživati u viziji Klebera Silva, koji je po svmu sudeći, verovatno veoma blizu onome što će automobil predstavljati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group