Sa sedamnaest godina izgradio karijeru zbog koje može dobiti preko sto godina robije

Krađa automobila je veoma rizičan hobi koji sa sobom donosi ozbiljne posledice, posebno za one koji su povratnici u očima zakona...

Jedan sedamnaestogodišnjak je sve ovo naučio na teži način nakon što je uhvaćen u krađi automobila iz jednog Lexus predstavništva, zbog čega je od tužilaštva dobio crnu opciju da oguli čitavu deceniju u zatvoru.

Sudeći prema policijskim izvorima savezne države Njujork, tinejdžer je identifikovan kao član grupe koja je umešana u krađu tri automobila iz dva različita predstavništva tokom noći 22. avgusta. Grupa od šest mladića navodno je ukrala Dodge Challenger i Jeep Grand Wagoneer iz Burdick Dodge predstavništva, zajedno sa Lexus RC modelom koji je jedan mladić pokušao da ukrade od Burdick Lexus dilera. Policija je uspela da uđe u trag svim vozilima nekoliko kilometara od mesta krađe, nedugo nakon što je njihov nestanak prijavljen.

Snimak sigurnosnih kamera Burdick Lexus predstavništva podeljen je od strane policijskog odeljenja Cicero okruga i predstavlja nam 2023 Lexus RC350 kako prolazi kroz prednji stakleni ulaz zgrade, prošlog avgusta u 03:36 po lokalnom vremenu. Automobil je imao prozore i šiber otvorene, što sugeriše da je nešto razbijenog stakla svakako stiglo unutar putničke kabine.

Da stvar bude gora, osumnjičeni je optužen za provaljivanje u nekoliko drugih predstavništava i krađu ukupno šest vozila između 12. i 23. avgusta ove godine, što će definitivno biti nagrađeno dugom zatvorskom kaznom. Okružni tužilac, Džon Voker, izjavio je za medije da je nekoliko automobila spašeno i oduzeto od osumnjičenog, dok su njihovi ključevi pronađeni u njegovom domu. Policijski organi procenjuju da materijalna šteta izazvana ovim provalama samo na imovini iznosi negde između dvesta i dvesta pedeset hiljada dolara.

Na sudu, tužioci su otkrili da je pored incidenta u Burdick Lexus predstavništvu, ovaj osumnjičeni provalio i u jednu piceriju, mini market i pet drugih automobilskih predstavništava. Prema navodima, svi ovi incidenti su se dogodili kada je osumnjičeni posetio svoj dom nakon što je pušten iz ustanove za mlade delikvente.

Kako prenose lokalni mediji, ovaj mladi karijerista sada se susreće sa zatvorskom kaznom između 14 i 36 godina, odnosno 44 do 105 godina za svih njegovih 24 dela. Što se tiče dogovora od deset godina koje mu je tužilaštvo ponudilo, on može pristati ili ga odbaciti do šestog decembra, u tom slučaju odlazeći dalje na suđenje pred porotom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group