Retki nemodifikovani Toyota Supra model iz 1995. godine

Cene četvrte generacije Toyota Supra modela tokom poslednjih nekoliko godina postale su astronomske...

Štaviše, brojne jedinice ove serije su tjunirane, ali to i dalje ne znači da je nemoguće pronaći pojedine primerke u originalnom stanju. Ono što možete videti na fotografijama u našoj galeriji predstavlja baš jedan od tih netaknutih i retkih dragulja slavne linije.

Posebni Supra model koji vidite, sada na aukciji kuće Bring a Trailer, predstavlja primerak iz 1995. godine koji je bio u posedu jednog entuzijaste još od 2000. godine. Automobil je prodat sa 131.000 pređenih kilometara na odometru i prema navodima, bio je garažiran od 2003. do 2018. godine. Eksterijer sportskog modela finiširan je Super White bojom i postavljen je na originalne sedamnaestoinčne hromirane alu felne, ispraćene BFGoodrich G-Force Sport Comp-2 gumama, veličine 235/45 napred i 255/40 pozadi.

Veoma je teško videti Supra model duplog turbo punjenja, kao što je ovaj, potpuno netaknut i bez različitih modfikacija praćenih ludačkim i neproporcijalnim komponentama. Ipak, on poseduje HKS Super Sequential membrane ventila i Super Power Flow vazdušne filtere, koji se vode kao jedine modifikacije na listi.

Prodavac je istakao da je automobil nakon 15 godina stajanja dobio novi kaiš, hladnjak, kvačilo, zadnji semering radilice, zadnje ležajeve, kočiona klešta i rotore. Klima uređaj je takođe potpuno servisiran i automobil sada poseduje novi termostat i akumulator.

Kao što smo već naveli, ovo je varijanta duplog turbo punjenja, što znači da se ispod haube nalazi popularna trocilindrična 2JZ inlajn šestocilindrična jedinica, dobra za 320 ks i 427 Nm obrtnog momenta u fabričkom izdanju. Uparena sa šestostepenom manualnom transmisijom, ova mašina svu snagu prenosi na zadnje točkove putem diferencijala ograničenog proklizavanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group