Retki klasik kompanije Jaguar pronađen u potpuno originalnom stanju

Na svetu postoje veoma retki automobili kao što je Jaguar XJ-S karavan konverzija kompanije Lynx, kreiran u liniji od 67 jedinica, a tu su i oni zaista retki, kao što je ovaj koji vidite u galeriji, svega jedan od ukupno pet primeraka ikada kreiranih, za koga se smatralo da ga je pojelo vreme i odneo neki auto otpad...

Pronađen napušten i prekriven debelim slojem prašine, ovaj Jaguar XJ-S HE Lynx Eventer dolazi sa konverzijskim brojem 11 i predstavlja jedan od malog broja automobila kojima su kolekcionari izgubili trag tokom godina. Ova jedinica stajala je više od osam godina pre nego što je ponovo otkrivena prošlog juna i ponuđena kupcima putem aukcije.

Nakon što je automobil izvučen iz večnog mraka, on je temenljno opran i servisiran od strane specijalista kompanije Jaguar, koji su promenili pumpu goriva, filter i očistili rezervoar, što je bilo sasvim dovoljno da ova velika mačka ponovo zakotrlja drumovima. Sa druge strane, ovaj klasik nije restauriran, što znači da mu je apsolutno sve, od Jaguar Racing Green boje na karoseriji, do 5,3 litra velikog V12 motora potpuno originalno.

Ovaj prelepi automobil sa 74.837 pređenih kilometara na odometru, gotovo je kompletno nepromenjen od dana kada je izašao iz fabrike, toliko da njegov prodavac ističe kako korpa za piknik i ćebe, koji nikada nisu bili korišćeni, još uvek uz njega.

Njegov originalnistatus doduše dolazi i sa pojedinim manama, tako da uprkos što moćni 5,3 litara veliki Jaguar V12 agregat sa 295 ks funkcioniše besprekorno, novom vlasniku se preporučuje da ga pregleda još jednom i zameni kaiše. Zadnje kočnice su pomalo zapekle od nekorišćenja, tako da će novom vlasniku biti najbolje da ga pravo iz aukcijske kuće odveze u servis.

Međutim, svi problemi koje ovaj automobil poseduje potpuno su minorni, dok je karoserija prava kao strela sa svega jednom svetlom tačkom na hromiranom delu pozadi. Enterijer je takođe očuvan veoma dobro i sve se još uvek nalazi na svom mestu, bez poderotina i velikih oštećenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group