Retki Evolution VI RSX samo jedan od 30 ikada kreiranih

Više slika

Više slika

Izuzetno retki 2000 Mitsubishi Lancer Evolution VI RSX trenutno se nalazi na prodaji u Velikoj Britaniji...

Za postojanje ove predivne mašine zadužen je brend Ralliart UK i ona je bazirana na standardnom EVO VI RS automobilu. Kao takav, ovaj EVO potpuno je oslobođen luksuznog Active Yaw Control sistema, kao i ABS-a. Međutim, kako bi nadomestio ove nedostatke, on poseduje ultralaganu aluminijumsku haubu i prednja krila, čvršću konsktrukciju, brže upravljanje i potpuno ogoljen enterijer. Sve je ovo rezultiralo uštedom od 110 kilgrama, u poređenju sa ostalim EVO 6 modelima.

Za napajanje ove ekstremno retke zverke zadužena je inlajn četvorocilindrična dvolitarska jedinica sa turbo punjenjem, dobra za 276 ks i 373 Nm obrtnog momenta.

Piston Heads lista otkriva da je proizvodnja RSX modela bila ograničena na svega trideset jedinica, od kojih je samo deset ofarbano Satellite Silver nijansom. Ovaj posebni primerak kreiran je 1999. godine i prvi put je registrovan maja meseca sledeće. Njega je tokom četrnaest godina u vlasništvu imao jedan advokat iz Hong Konga, koji je primenio dosta modifikacija, uključujući i pojaseve sa tri tačke vezivanja, Proflex vešanje sa eksternim rezervoarima, AP Racing šestoklipna kočiona klešta, ECU tjuniranje, troinčni HKS izduvni sistem, HKS usisnike vazduha i EVO 7 točkove.

Kada je advokat rešio da završi sa ovim automobilom, on ga je prodao osnivaču Ralliart UK brenda, posebne divizije performansi i motosporta kompanije Mitsubishi Motors, Džonu Kirhamu, pre nego što promenio vlasnika ponovo tokom 2017. godine.

Listing kuće Piston Heads navodi da je ovaj automobil vožen 85.295 kilometara, od kada je bio nov i da dolazi sa ekstenzivnom servisnom istorijom. Njegova cena, kada se prevede iz funti, iznosi 54.096,78 evra, što nikako nije jeftino, tačnije, to je ugrubo oko 24.042,33 evra manje od Evo VI Tommi Makinen Edition izdanja.

Fotografije nam predstavljaju godinama veoma dobro održavan automobil, sa njegovom srebrnom bojom potpuno oslobođenom bilo kakvih oštećenja. Enterijer takođe deluje veoma čisto i minimalistički, sa Recaro SR sedištima sa minimalnim znakovima habanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group