Retki BMW E30 M3 Johnny Cecotto sa cenom od gotovo 100.000 evra

Modeli BMW E30 M3 linije postali su pravi kolekcionarski primerci tokom nekoliko prethodnih godina, dok se jedna posebna i čista Johnny Cecotto varijanta nedavno pojavila na ostrvu...

Džoni Kekoto je bio trkačko čudo već sa devetnaest godna, kada je iza sebe imao medalju sa uličnog trkačkog svetskog šampionata za motocikle. Ovaj Venecuelac se potom takmičio u Formula 1 šampionatu i brojnim drugim takmičenjima, uključujući DTM, gde se trkao sa BMW M3 modelima tokom nekoliko sezona. Johnny Cecotto varijanta M3 modela predstavljena je 1989. godine i kao što možete pretpostaviti, ona je kreirana posebno u čast ovog slavnog vozača.

Ova posebna varijanta poseduje prednosti nekoliko promena u poređenju sa standardnom M3 verzijom, na primer, Johnny Cecotto linija predstavlja prvu verziju E30 M3 modela koja je je donela redizajnirani S14, 2,3 litara veliki četvorocilindrični motor, koji stvara 215 ks i kasnije je korišćen u svim ostalim M3 modelima. Svaka jedinica iz ove linije dolazi sa glavama motora i usisnicima vazduha u crnoj boji, dok su kupci mogli da specifikuju svoje modele u Misano Red, Macao Blue ili Nogaro Silver nijansama.

Ovaj automobil takođe uključuje šesnaestoinčne BBS točkove sa metalik crnim centralnim delovima, hromirane izduvne grade, zatamnjeno zadnje staklo, Evolution II aerodinamički paket i maglenke.

Ovaj posebni M3 Johnny Cecotto model prodaje kompanija Fast Classics, a njegov šasijski broj je 341 od svega 480 ikada kreiranih, ne uključujući naknadno dodate 25 Ravaglia Editions modele. Mašina koju vidite provela je svoje najbolje sane u Nemačkoj, nakon čega je uvezena u Veliku Britaniju tokom 1997. godine, sa oko 98.000 pređenih kilometara na odometru. Ova mašina je potom prebačena na milje i konstantno održavana u savršenom stanju. Predivni Bavarac sada poseduje oko 140.000 pređenih kilometara ispod kaiša, dok njegova cena iznosi 99.123 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group