Retka ulično legalna trkačka mašina kompanije Porsche

Jedan Porsche 964 RS N-GT Clubsport model nedavno se našao na tržištu polovnjaka, a iako ni jedna cifra nije ponuđena javno do sada, njegova retkost, obeležena sa svega 290 jedinica kreiranih ikada, definitivno će mu doneti i ogromnu cenu...

Ovaj model prodaje kompanije Elferspot i on je prvi put kupljen od strane originalnog vlasnika 1991., ali nije registrovan sve dok ga nije kupio drugi vlasnik marta meseca 1994. godine. Prelepi 911 je kasnije kupio jedan kolekcionar iz Velike Britanije, koji ga je prodao nemačkom kolekcionaru tokom 2013. godine, u čijem vlasništvu se nalazi do danas.

Lista otkriva da je ovaj predivni automobil vožen svega 20.705 kilometara i da su stanje eksterijera i enterijera potpuno reflektovano niskom pređenom kilometražom. Prelepi nemački sportak i dalje se nalazi na 17 inča velikim magnezijumskim točkovima i opremljen je kočnicama sa 3.8 RSR modela.

Kompanija Porsche, predstavila je N-GT Clubsport kao ultimativnu verziju 964 RS linije. Automobil je u suštini ulično legalna varijanta Carrera 2 Cup trkačkog automobila i dolazi sa standardnim FIA serfikovanim rol barom, duplim izduvnim sistemom, sportskim pojasom i Nomex trkačkim sedištima.

Kao i svi ostali 964 RS modeli, ova jedinica svoju snagu dobija iz 3,6 litara velikog inlajn šestocilindraša unutrašnjeg sagorevanja, koji je posebno modifikovan kako bi isporučivao 260 ks pri 6.100 rpm i 325+ Nm obrtnog momenta pri 5.000 rpm. Sva ova moć odlazi na zadnje točkove putem petostepenog manualnog menjača sa jednodelnim ultralaganim, fiksnim zamajcem i ZF asimetričnim diferenicijalom ograničenog proklizavanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group