Restaurirani Shelbi GT500 iz 1968. godine


Prosto je neverovatno da auto koji je star 50 godina može ovako da izgleda...

Ford se sprema za predstavljanje Mustang Shelbi GT500 2020 modela, ali nasleđe ovog automobila datira više od 50 godina. Zbog toga je ovaj primerak starog GT500 modela toliko značajan, jer pokazuje tradiciju i istoriju automobilizma.

Nedavno obnovljen od Barrett-Jackson-a, automobil je prvi primerak od dva kupea koja su ikada proizvedena od strane Ford i Shelby kompanija. Prvobitno je stvoren kao prototip za kalifornijski Mustang, ali je s vremenom postao platforma za „inovacije u dizajnu i performansama“.


Među njegovim karakteristikama su i nezavisno zadnje ogibljenje, kočnice na sva četiri točka i eksperimentalni Conelec sistem ubrizgavanja goriva. To su bile revolucionarne ideje 1960-ih, a ubrizgavanje goriva nije počelo da postaje uobičajeno skoro dve decenije kasnije.

Ovaj automobil doživeo je potpunu restauraciju, ali u njega su implementirani orignalni edlovi iz ere u kojoj je napralvjen, tako da on ne poseduje nikakve moderne sigurnoste sisteme kao ni multimedijalne mogućnosti. Njegovi restauratori potrudili su se da on bude što verniji originalu i da deluje kako da je došao iz prošlosti.


Slike ponekad govore više od reči, tako da pogledajte fantastičan dizajn automobila koji je star pola veka.

Foto:carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group