Restaurirani BMW 1600 kabrio kao predivni deo istorije automobilizma

Više slika

Više slika

Kao deo 02 serije kompanije BMW, ovaj kabrio model 1600 predstavlja veoma retku varijantu kreiranu u liniji od samo 1.673 automobila između 1967. i 1971. godine...

Kuća Silverstone Auctions procenjuje da će posebni automobil na sledećem NEC Classic Motor Show Sale događaju, koji se doržava 11. novembra, biti prodat po ceni koja se kreće između 50 i 60.000 funti, plus premija kupcu od 15% i uključenim taksama.

Prostom matematikom otkrivamo da je ovakva suma novca sasvim dovoljna za kupovinu potpuno novog BMW M3 automobila koji počinje sa cifrom od 58.000 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu, potpuno opremljenu peticu ili čak sedmicu salon, jer se poslednji kreće oko 61.000 funti.

Pre početka debitovanja o tome da li je novi BMW bolji od klasičnog modela, aukcijska kuća spekuliše da je ovaj model koji vidite u galeriji originalno naručen od strane Pjera Kardena lično. Međutim, ne postoji nikakav čvrst dokaz da je ovaj modni dizajner bio njegov vlasnik, ali je 1983. godine automobil prebačen u Los Anđeles gde je ostao više od deceniju kasnije, kada ga je jedan kolekcionar kupio i dovezao na ostrvo kako bi ga potpuno i detaljno restaurirao.

Tokom ovog procesa, originalni motor M10 sa 1.5 cc i četiri cilindra dobio je potpun tretman zajedno sa četvorostepenim manualnim menjačem. Dodatno, u rukama svog vlasnika legendarni automobil prevalio je svega 15.000 km.

Štaviše, ovaj posebni BMW 1600 kabriolet isporučen je vlasniku kao jedini ulično legalni primerak svoje vrste u Velikoj Britaniji, ali bilo kako bilo, njegova cena, bez dokazanog pedigrea, ipak zvuči pomalo previsoka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group