Renault se okreće hibridima?

Renault je prvobitno bio jedan od vodećih zagovornika električnih automobila, ali izgleda da se ovaj francuski proizvođač polako okreće hibridnim modelima...


To bi se dalo zaključiti iz izjava Mara Bodina, jednog od vodećih Renaultovih ljudi kada je reč o pogonskim rešenjima, koji je izjavio da ovaj proizvođač "radi na svim dostupnim tehnologijama" i da "razmatra postupno uvođenje hibridnih modela u ponudu do 2020. godine". 

Za sada još uvek nije doneta konačna odluka o lansiranju jednog takvog modela, a nepoznata je i vrsta hibridnog pogonskog sklopa koji bi se koristio, iako najveću šansu svakako imaju plug-in hibridna rešenja. 

Među prvim modelima u kojima bi se mogao naći Renaultov hibridni pogonski sklop je svakako proizvodna verzija konceptnog Initiale Paris (na slikama), koji ustvari najavljuje zamenu za sadašnji Espace, a koji bi se na tržištu trebao naći za najviše dve godine.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group