Renault izbacuje dizel motore

Izvori iz Renaulta su za Reuters preneli da je francuska kompanija odlučila da se otarasi dizel do 2020. godine...


 

Godinu dana posle skandala koji je Volkswagen imao, direktori u Renaultu misle da dizel motori nemaju blistavu budućnost i da neće biti u stanju da izdrže sve strože emisione standarde. 

Prema istim izvorima u julu je bio sastanak glavešina, kada je Thierry Bollore, jedan od njih rekao: "Pitali su se da li dizeli mogu da prežive i da se već to pitanje samo po sebi nameće. Sve teži standardi i metode testiranja dovode do povećanja troškova za razvoj novih tehnologija, što će dovesti do toga da će dizel zbog cene biti izbačen sa tržišta". 

 

 

A-segment modeli u Renault ponudi, kao što je Twingo, se više neće nuditi sa dizel motorima do 2020. godine, a kompanija misli da dizel motori neće biti ni u B segmentu, kao što je Clio. Dodatno, povećanje troškova za razvoj dizel motora će polako izbaciti te motore i iz C segmenta, gde je Megane i drugi modeli. 

Konsultantska kompanija, AlixPartners veruje da Renault neće biti jedina kompanija koja će polako da odustaje od dizel motora i da veruju da će do 2030. godine prodaja dizela pasti na 9% u odnosu na aktuelnih 52%. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group