Regera nije dizajniran za obaranje rekorda ali mu to ne pada teško

Regera model predstavlja grand touring varijantu kompanije Koenigsegg, koji kombinuje svoj moćni hibridni sistem sa 1.500 ks sa luksuznim komforom, što ga čini savršenim za svakodnevnu upotrebu...

Uprkos svojoj poziciji u opsegu švedskog brenda, jedan Regera model posetio je Ring Knutstorp stazu prošle nedelje, postavljajući rekord njenog kruga, oduzevši titulu McLaren Senna modelu, koji je držao vremenom 1.04,50.

Ring Knutstorp predstavlja stazu dugačku 2.079 kilometara, smeštenu u Kagerodu, i često opisivanu kao mali Nirnburgring. Kao što Kristijan von Koenigseg opisuje u videu, ovo nikako nije idealno mesto za Regera model, posebno zbog toga što staza ne poseduje duge pravce, koji bi mu omogućili potpunu upotrebu veoma teškog hibridnog pogonskog sklopa i njegovog nekonvencionalnog jednostepenog menjača.

Iako je jasno da bi Jesko verovatno bio daleko sposobniji na ovoj stazi, performanse Regera modela dokazale su se rekordnim kada je model bio u rukama profesionalnog trkačkog vozača. Pored obaranja prethodnog rekorda postavljenog od strane McLaren Senna modela, Regera je bio brži čak i od trkački orijentisanog i ultralaganog, iako značajno slabijeg, Caterham automobila R500 kompanije BAC Mono.

Regera je predstavljena u Ženevi 2015. godine, ali je i dalje impresivan model i pravo inžinjersko umetničko delo autoindustrije i danas, što će sigurno ostati i u godinama koje dolaze. Koenigsegg će kreirati još jednu ograničenu seriju sastavljenu od osamdeset jedinica, koje su sve rasprodate po originalnoj startnoj ceni od gotovo 1,75 miliona evra.

U srcu ove mašine nalazi se petolitarski V8 motor uparen sa tri električne jedinice, koji kombinovano stvaraju 1.500 ks i 2.000 Nm obrtnog momenta, zaduženih za okretanje zadnjih točkova putem direktnog pogonskog sistema. Zahvaljujući ovoj neverovatnoj snazi, Regera je trenutno nosilac titule najbržeg automobila na 0-400-0 km/h, kompletirajući ovaj test ubrzanja i kočenja za 31,49 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group