Rebeka Džekson otkriva trikove za duga putovanja bez bola

Više slika

Više slika

Moramo se suočiti sa činjenicama, ljudska bića nisu kreirana da budu u stolici i bore se sa napornim sedećim položajem satima...

Ovo u krajnjem slučaju nije zdrav način za provođenje vremena, zbog čega naša tela često popuštaju. Međutim, s vremena na vreme je potrebno izaći na drum radi dugog putovanja, a vozač trka, novinar koji se bavi automobilizmom i TV prezenter Rebeka Džekson, poseduje nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da tom prilikom ostanete fit i oslobođeni bola, smanjujući mogućnosti oštećenja vašeg organizma.

„Više sati za volanom može izazvati dosta stresa ljudskom telu. Bez regularnog zaustavljanja i istezanja nogu, vozači će najverovatnije osetiti bol i kočenje vrata, ramena i leđa, kao i naprezanje očiju, koje može dovesti do glavobolja i oticanja donjih eksteremiteta“, izjavila je Džeksonova.

Njene omiljene vežbe koje sprečavaju ove probleme za volanom uključuju istezanje zglobova, nogu, struka, vrata, leđa, listova, ramena, vrata, pa čak i kolutanje očiju.

Pokreti zglobova, nogu i listova namenjeni su poboljšanju cirkulacije i eliminisanju ukočenosti. Ovo su sve veoma laki potezi, a ujedno možete koristiti i svoj automobil kao potporu, iskoristiti vrata za oslanjanje i istezanje zglobova, aktivirati noge upotrebom prednjeg branika i listove odupirući prste na nogama o jednu gumu.

Što se tiče karlice, ramena i vrata, njihove vežbe su podjednako lagane, a sve što je potrebno jeste podsećanje na školske dane i sale za fizičko.

Istezanje kičme predstavlja nešto komplikovaniju vežbu i tu morate biti pažljiviji. Džeksonova predlaže da startujete sa odstupanjem na metar ili dva od automobila, leđima okrenuti. Zatim sa obe ruke iznad vaše glave krenite da se savijate unazad ka automobilu sve dok ne osetite da istežete svoja leđa kao i ramena. Zadržite ovu pozu na osam sekundi i onda popustite.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group