Razneo menjač svog Fiat 500 modela zbog šlepanja u prvoj brzini

Jedan vlasnik Fiat 500 modela iz 2018. goidine nedavno je otkrio šta se dogodi kada zaboravite da izbacite automobil iz brzine dok se šlepa iza kamiona...

Fotografije i snimak neverovatnog mehaničkog oštećenja izazvanog ovom greškom baš kao što to uvek biva pronašli su svoj put do interneta.

Sudeći prema snimku Just Rolled kanala na Youtube platformi, vlasnik je dovukao svoj automobil kod mehaničara jer nije hteo da upali nakon šlepanja. Rezultat ove vuče potpuno je jasan i vidljiv, sa menjačem koji je doslovno eksplodirao i zakucao motor.

Razgovarajući sa novinarima The Drive publikacije, mehaničar koji je radio na ovom vozilu izjavio je da je šlep vožen brzinom od 129 km/h i da je nesrećni Fiat ostavljen u prvoj brzini, tako da je njegov motor u jednoj tački zavrteo čak do 15.000 rotacija u minuti.

Ovo je rezultiralo oštećenjem kataklizmičkih razmera, dok je u snimku ispod teksta moguće videti kako mehaničar vadi određene delove menjača koji su potpuno razneseni lelujali slobodno okolo.

Na veliku žalost po ovog vlasnika, njegov Fiat osim ovog velikog problema deluje potpuno dobro i nov je automobil, opremljen petostepenim manualnim menjačem i sa svega 70.811 pređenih kilometara na odometru, tako da je prava šteta što je na ovaj način ostao bez svog pogonskog sklopa.

Sa druge strane, radnik u servisu je imao dosta više sreće jer vlasnik ovog modela ima dobar smisao za humor i na ceo incident je gledao sa vedrije strane, ne ostajući ljut zbog sudbine koja ga je zadesila. Oni su se slatko nasmejali njegovim šalama, a stanje se nije promenilo čak ni kada je mehaničar rekao da će ga popravka koštati 17.000 evra.

Međutim, pošto je Fiat 500 mogao biti kupljen u vreme kada je bio nov po nižoj ceni, vlasnikovo osiguravajuće društvo je zaključilo da je bolje da ostane na otpadu za stalno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group