Razlike u performansama Toyota GR Yaris i BMW M3 modela

GR Yaris model kompanije Toyota osvojio je čitav svet velikom brzinom, što je dovelo do niza uporednih testova i upoređivanja ovog kompakta sa brojnim automobilima...

Međutim, jedan od najneobičnijih na koje smo do sada naišli, jeste kreacija CarWow publikacije, koja je moćni GR Yaris postavila na crtu protiv BMW E46 M3 jedinice.

Prema svemu sudeći, pravi razlog za ovo poređenje dolazi kao rezultat aktivne prepirke između domaćina Meta Votsona i kamermana Džeka, vezano za to koji će od ova dva automobila biti brži na pravoj liniji. E46 M3 je lični kamermanov model, dok je GR Yaris jedinica dugoročno vozilo za pozajmljivanje novinarima, tako da su oni imali priliku da dobro razmisle pre nego što izvezu automobile na trkačku stazu.

Iako Toyota model poseduje prednost duplog broja pogonskih točkova u poređenj sa BMW suparnikom, on, sa druge strane, dolazi sa duplo manje cilindara. Međutim, stvar koja Yaris modelu ne fali u ovoj razmeri jeste snaga. Yaris dolazi sa 1,6 litara velikim turbo inlajn trocilindrašem, dobrim za 257 ks i 360 Nm obrtnog momenta, dok M3 ispod haube poseduje 3,2 litara veliki lnlajn šestocilindraš, dobar za 338 ks i 365 Nm obrtnog momenta.

Međutim, kada se u računicu dodaju 1.470 kg M3 modela, kao i 1.280 kilograma, koliko ima Yaris automobil, zajedno sa činjenicom da je BMW model zadnje vuče, dok Toyota dolazi sa pogonom na svim točkovima, razlika između ove dve mašine iznenada ne deluje toliko velika.

Prvo poređenje odrađeno je u trci ubrzanja iz mesta, drugo sa kotrljajućim startom i treće je kompletirano kočionim testom. Kako ne bismo dalje spojlovali čitav test i pokvarili zadovoljstvo, uživajte u videu koji sledi i sami saznajte koja je od ove dve mašine bolja po pitanju performansi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group