Range Rover Sport SVR u pokušaju obaranja rekorda na dva točka

Land Rover je postavio još jedan Ginisov rekord, ovoga puta na Goodwood Festival of Speed događaju, sa svojim novi Range Rover Sport SVR modelom, koji se kretao isključivo na dva točka...

Sa Terijem grantom za volanom, terenac visokih performansi savladao je stazu za svega 2 minuta i 24,5 sekundi. Kaskader je pritom oborio i svoj lični rekord postavljen tokom 2015. godine, sa modelom Nissan Juke Nismo RS, za impresivnih 20+ sekundi.

Novi rekord postavljen u Range Rover Sport SVR modelu sertifikovan je Ginisovom knjigom rekorda, kao najbrže pređena milja u automobilu na dva točka, motori se ne računaju, očigledno.

Grant je morao dobro da se koncentriše kako bi održavao terenca sa više od dve tone na dva točka, tokom impresivnog poduhvata, predstavljenog videom koji sledi. Sa druge strane, kada se svim točkovima nalazi na tlu, Range Rover Sport SVR predstavlja surovu mašinu, koja sprinta do stotke iz mesta za svega 4,5 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 280 km/h.

SVR pokreće petolitarski V8 motor sa superpunjenjem, 567 ks i 700 Nm obrtnog momenta, koji radi u konjukciji sa osmostepenim automatskim prenosom. Cene Range Rover Sport SVR modela startuju od 101.000 funti u Velikoj Britaniji, odnosno, 37.000 više od ulazne varijante HSE.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group