Range Rover Sport na alpskom treningu

Više slika

Više slika

Brzine od 154 km/h, nagib od 75 stepeni i nadmorska visina od 2.170 metara deluju više nego lepo prilikom ovog interesantnog napada na apsku ski stazu, koja je bila glavni spust mnogih skijaša...

Range Rover Sport je ultimativni terenac luksuznih performansi i prvi ikada proizvodni automobil koji cilja ka ovakvom poduhvatu. Za volanom ovog modela nalazio se kaskader i vozač trka Ben Kolins, a vozio je ovaj super SUV na stazi dugačkoj 14,9 km nizbrdo u švajcarskom Murenu, završiši spust za 21 minut i 36 sekundi.   

Tokom 2.170 metara, Range Rover Sport pratio je putanju korišćenu od strane skijaša na putu kroz Muren, jednoj od nastarijih i najizazovnijih brdskih trka. Ovaj spust poseduje sneg, led, kamenje, blato, polomljen asfalt, staklo, šljunak, a automobil je potpomognut samo pionirskom tehnologijom Terrain Response kompanije Land Rover.

Predstavljen 2013. godine, Range Rover Sport predstavlja izdanak najuspešnije Land Rover tehnologije, isporučujući prefinjenost i mogućnosti koje se očekuju od velikog terenca sa performansama koje se normalno povezuju sa sportskim automobilima. Land Rover InControl Touch Pro informativno zabavni sistem, Advanced Tow Assist tehnologija i efikasni dvolitarski temperamentni dizel motor predstavljen je po prvi put u ovoj verziji brenda avgusta meseca ove godine.

Svakako jedan od najtežih testova koji je imao u vozačkoj karijeri, poznati sportista je uspeo da prevali ovu neverovatnu rutu po prvi put bez ikakvih problema. Sa preprekama na svakom uglu, vozač trka, kaskader i glavna zvezda filma Sting i emisije Top Gear posedovao je veoma teške uslove, koji su postajali loši koliko god da je to moguće, nailazio je na kvarcne stene, stajaću vodu pomešanu sa drvećem i razne predmete u koje nikako ne želite da udarite.

U ovom izazovu mogao je biti samo jedan pobednik - planina ili automobil. Ključ je bio da se vozi sa preciznošću, ali da se istovremeno dostignu brzine i stil kojim se skijaši spuštaju nizbrdo, skrećući oštro u krivinama i naglo menjajući pravac.

 

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group