Range Rover ograničava novi SV kupe radi zaštite vrednosti

Više slika

Više slika

Uprkos pozitivnim kritikama koje je ovo vozilo dobilo na prethodnom sajmu automobila Geneva Motor Show, kompanija Range Rover ne planira da poveća obim proizvodnje svog SV Coupe modela iznad planiranih 999 jedinica...

Razgovarajući sa novinarima tokom ovog događaja, izvršni direktor proizvodnje britanskog proizvođača, Vejn Darli, potvrdio je da će ograničavanje proizvodnje zaštiti vrednost vozila.

„Veoma je važno da ograničimo proizvodnju po ovom cenovnom rejtingu, kako bismo osigurali i zaštitili svoje investicije. Ovo je odluka koju smo primenili sa Project 7 linijom, kreiranom od svega 250 Jaguar F-Type modela inspirisanim D-Type serijom iz pedesetih godina prošlog veka. Pošto su ovi automobili prodavani po ceni od 130.000 funti, danas dobijaju nove vlasnike za cifre koje prelaze 200.000.“

Range Rover SV Coupe je baziran na SVAutobiography Dynamic modelu i zahtevao je preko tri godine kako bi njegov razvoj konačno bio završen. Ovaj automobil dolazi sa startnom cenom od 240.590 evra, koja je za 71.528 € veća od serije na kojoj je baziran, uprkos činjenici da poseduje samo dvoje vrata i manje enterijernog prostora.

Kabina najnovijeg SV kupe modela dolazi opremljena ručno šivenim kožnim sedištima dijamantnskih obrazaca, dok svaka jedinica iz ove linije može biti kreirana prema ličnim specifikacijama kupaca.

Snagu ovog velikog luksuznog terenca sa dvoje vrata, obezbeđuje petolitarska V8 mašina sa superpunjenjem i 565 ks, što je sasvim dovoljno kako bi ga ubrzala do stotke iz mesta, za okruglo pet sekundi i omogućila automobilu da dostigne maksimalnu brzinu od 265 km/h.

Britanski proizvođač, Land Rover, sa svojim novim SV modelom definitivno nastoji da definiše novi žanr u segmentu terenskih vozila, a prilikom njegovog predstavljanja, dodti su mu epiteti jedinog luksuznog SUV autombila u punoj veličini, sa dvoje vrata, na svetu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group