Punokrvni trkački klasik nemanjen uličnoj vožnji

Veoma često, tvrdokorni ulični automobili imaju titulu trkačkih vozila namenjenih regularnim putevima...

U realnosti, ovi automobili nisu ništa više od olakšanih uličnih automobila koji nude jednodnevno zadovoljstvo svim entuzijastima koji žele da voze trkačke modele.

Za sve ljude koji traže iskonski trkački automobil koji može biti korišćen i na regularnim drumovima, postoje oni originalno dizajnirane automobile različitih trkačkih serija koje su prilagođene uličnoj upotrebi i predstavljaju automobile koji su spremni za svačuju garažu.

Generacija 933 modela Porsche 911 GT1 predstavlja jedan od takvih automobila. Trkački automobil koji možete videti u galeriji trenutno pali tržište polovnih automobila i ovaj sportak je dizajniran da podleže svim GT1 regulativama koje su nastale devedesetih godina prošlog veka, da budeo određeniji, samo je 25 jedinica ovog modela proizvedeno i namenjeno uličnoj vožnji 1990. godine.

Iako model 993 GT1 nije u mogućnosti da se takmiči sa McLaren F1 GTR automobilom, on se i dalje visoko kotira u svetu trka izdržljivosti. Njegova snaga dolazi iz boxer motora sa 3,2 litara zapremine koji točkovima isporučuje 600 ks i matiran je na šestostepeni sinhroni menjač.

993 GT1 je zapravo imao svoj debi na stazi Hockenheim tokom FIA GT šampionata gde je dosegao ukupno osmi rezultat u svim takmičenjima. Potom se ovaj model takmičio na Le Mans 24 Hours, ali je bio izbačen iz trke tehničkim kvarom na motoru i primoran da se penzioniše pre vremena, a dve nedelje kasnije, model je završio na devetom mestu u Nirnbergu.

1998. godine automobil se ponovo takmiči u Dejtoni, a kasnije u britanskom GT šampionati i trci podrške koja je održana iste godine na F1 British Grand Prix takmičenju. Ovaj model je pretvren u uličnu verziju aprila prošle godine, uz dodatak nekoliko modifikacija koje su ga modernizovale i učinile da sve savršeno funkcioniše i automobil savršeno služi svojoj novoj upotrebnoj vrednosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group