PSA potvrdio dogovor sa Dongfengom

Nakon nekoliko meseci nagađanja i raznih glasina o tome da francuska PSA grupacija pregovara sa potencijalnim strateškim partnerom koji će im omogućiti izlaz iz krize u koju su zapali, napokon je i službeno potvrđeno da je reč o kineskom Dongfeng Motorsu...
Konkretnije, iz PSA je potvrđeno da "trenutno istražuju mogućnosti industrijske i komercijalne saradnje sa Dongfengom". Za sada nema konkretnih informacija o smerovima u kojima se vode pregovori, ali očekuje se da u njima učestvuje i francuska Vlada. 

Prema mnogim analitičarima idealan scenario za Francuze bi bio finansijska injekcija od strane Kineza u zamenu za udeo u kompaniji. Veruje se da bi PSA Peugeot Citroën od Dongfenga mogao da dobije i do 3 milijarde Eura. 

Na kraju dodajmo i da PSA službeno istražuje i druga alternativna rešenja, ali insajderi kažu da bi konačan dogovor mogao da bude službeno objavljen već 19. februara.

O.R.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group