Prvi spaljeni električni model kompanije Volkswagen

Novi Volkswagen ID.3 model potpuno je progutala vatra u holandskom gradu Groningenu, dok je snimak ovog incidenta objavljen od strane Meterniews kanala...

Požar je nastao rano ujutru tokom sredinom meseca i vatra je buknula odmah nakon što je vlasnik isključio svoj automobil sa punjača. Nakon što je izvukla kabl, stavila je dete na zadnje sedište, ali je na svu sreću na vreme primetila dim koji je izlazio iz modela. Žena je odmah uzela dete u naručje i udaljila se od svog automobila pre nego što je pozvala vatrogasnu službu.

Uprkos brzoj reakciji vatrogasne jedinice, vatra se toliko brzo širila da je ugašena potpuno tek kada je automobil potpuno uništen. Nissan Leaf model koji se nalazio iza ovog električnog Volkswagen modela pretrpeo je oštećenja takođe.

Iako je uzrok požara za sada nepoznat, u svetu je registrovan porast slučajeva samozapaljivanja visoko kotiranih električnih vozila vrhunskih proizvođača. General Motros je nedavno objavio da će menjati baterijske module na određenim Chevrolet Bolt modelima zbog učestalih požara. Hyundai je takođe nedavno bio primoran da se bori sa svojim problemima vezanim za paljenje Kona električnih modela, nedavno potpuno ukidajući ovu seriju sa domaćeg tržišta u Južnoj Koreji.

Za sada ovo predstavlja prvi zabaleženi slučaj požara vezan za ID.3 modele ili bilo koji drugi električni automobil kompanije Volkswagen. ID.3 linija bazirana je na MEB platformi, koju koriste modeli kao što su ID.4, Cupra Born i Skoda Enyaq iV. Ukoliko se potencijalna greška odnosi i na sve ostale električne automobile grupacije, onda će se nemački proizvođač naći u velikom problemu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group