Prvi proizvedeni Ferrari Enzo model Fernanda Alonsa odlazi na aukciju

Cenjeni Ferrari Enzo koji se nalazi u vlasništvu Fernanda Alonsa proteklih dvanaest godina, odlazi na aukciju ovog meseca i odatle bi mogao novom vlasniku da ode za ogromnih pet miliona evra, što bi ga učinilo najvrednijim modelom ove linije svih vremena...

Iako je potpuno nepoznato zbog čega je Alonso odlučio da se reši svog slavnog italijanskog superautomobila, koji je zapravo specijalan zbog toga što predstavlja prvu jedinicu čitave linije koja je izašla iz fabrike, poznatu kao Scocca n.1. Pored toga, automobil je vožen svega 4.800 kilometara i deluje kao da je u izvanrednom stanju.

Za prodaju automobila zadužen je brend Monaco Car Auctions, u okviru svog L’AstaRossa događaja, koji će uključiti još četrdeset i jedan model kompanije Ferrari. Nažalost, aukcijska kuća nije podelila previše informacija o Alonsovom Enzo modelu, nalik detaljima o vlasničkoj istoriji tokom proteklih dvanaest godina. Ono što znamo, jeste ono što vidimo, a to je da ovaj automobil stiže u Rosso Corsa boji i sa Ferrari Classiche Red Book papriologijom koja svedoči da se ovde radi o prvom Enzo izdanju.

Jedan interesantnan aspekt Alonsovog Enzo modela predstavljaju njegova karbonska sedišta u crnoj alkantari, sa crvenim kontrastnim šavovima i logom Propinjućeg konja na naslonima za glavu, dok su gotovo svi ostali modeli ove linije napustili fabriku sa modelima sedišta u koži, platnu ili kombinaciji ova dva materijala.

Dok Alonsov model možda može postati najskuplji koji je promenio vlasnika, on ipak nije primerak sa najmanjom kilometražom koji se pojavio na tržištu poslednjih meseci. Prošlog marta, na primer, srebrni Ferrari Enzo iz 2003. godine postavljen je na auckijskoj listi u Kanadi, sa svega 227 pređenih kilometara na odometru.

Radi podsećanja, važno je naglasiti da Ferrari Enzo pokreće šestolitarski V12 agregat unutrašnjeg sagorevanja, dobar za 651 ks u originalnom, fabričkom stanju. Ovaj agregat je uparen ekskluzivno sa šestostepnim, automatizovanim - manualnim pedalnim menjačem, koji snagu šalje na zadnju osovinu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group