Prvi primerci Focusa na struju silaze sa proizvodne trake

Električna verzija Ford Focusa poslednje generacije konačno je počela da silazi s proizvodnih traka Fordove fabrike u Nemačkoj. Početak proizvodnje sa sobom vuče i dolazak električnog Focusa u Fordove salone na Starom kontinentu u kojima bi trebalo da se pojavi sledećeg meseca.

Za razliku od klasične verzije Focusa koju pokreću benzinski ili dizel motor, ispod lima ovog automobila skriva se elektro tehnologija. Ona je sačinjena od elektromotora snage 145 KS i litijumj-onskih baterija snage 23 kWh, što je dovoljno da ovom automobilu osiguraju autonomiju od 161 km i maksimalnu brzinu od 135 km/h.

Za punjenje baterija zadužen je integrirani punjač snage 6.6 kW, pomoću kojeg je električni Focus moguće napuniti za 3 do 4 sata. Dodatnu autonomiju ovom automobilu pruža regenerativni sistem kočenja koji energiju koja se inače rasipa, prenosi u baterije električnog Focusa.

Ovo je tek početak Fordove elektrifikacije u Evropi, jer Ford na tom tržištu planira da ponudi plug-in hibridne varijante modela C-MAX i Mondeo.

Fotografije: FordMedia.eu

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group