Prvi potpuno crni Ferrari Enzo ikada kreiran odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Pre nego što je Ferrari ponudio današnjim vlasnicima priliku da prilagode svoje automobile, opcije boja na fabričkim modelima bile su prilično ograničene.

Veoma retko ste mogli da naiđete na Ferrari koji je odstupio od Maranelo palete boja, osim ako je, naravno, naručen za nekog „odličnog“ kupca. U ovom slučaju, ovaj „odličan“ kupac je bio član kraljevske porodice Bruneja, čija je flota automobila toliko velika da se ne zna tačan broj. Kao što se očekivalo, eklektični kolekcionar nije nabavio samo jedan od 400 proizvedenih Enzo modela, već i prvi mat crni Ferrari direktno iz fabrike. Danas se ovaj kultni automobil prodaje na aukciji RM Sotheby's.

Naravno, ovih dana nije tako teško pronaći mat crne modele iz Ferrari odeljenja Tailor Made kao što je to bilo između 2002-2004, kada je napravljeno i lansirano ograničeno izdanje superautomobila od 651 KS. RM Sotheby's reklamira zapanjujuće redak model kao „priliku koja se pruža jednom u životu da posedujete ono što bi mogao biti najvažniji Ferrari superautomobil, za koji je malo ko znao da postoji“.

Treba dodati da mat crni Ferrari Enzo nije samo originalne boje, već je i poslednji nehibridni V-12 model, što dokazuje izvanrednost aukcije koju oglašava Sotheby's.

Pionirski automobil za svoje vreme modelovan je u leto 2004. pre nego što je četiri meseca kasnije poslat u londonski smeštaj kraljevske porodice. Pored toga, kilometar sat pokazuje da Enzo nije mnogo putovao od tada, jer se on zaustavio na 5.730 km. Automobil je nedavno podvrgnut "fejsliftingu" od oko 114.000 dolara u Carrozzeria Zanasi, sertifikovanom Ferrari odeljenju farbanja za hiperautomobile, koje je uključivalo detaljno restauriranje kako bi se oživeo njegov predivan mat završni sloj.

Ferrari Enzo iz 2004. godine sa sertifikatom Classiche Red Book biće na aukciji preko RM Sotheby's između 5. i 7. decembra, po za sada nepoznatoj ceni. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group