Prvi Ferrari SUV će nositi naziv „Purosangue“

Ferrari već duže vreme pokušava da napravi SUV koji će moći da se takmiči sa kreacijama drugih auto kompanija...

Ferrari je najavio da će model Purosangue biti predstavljen 2022. godine i da će biti glavni konkurent popularnom Lamboghini Urusu koji se pokazao kao veoma uspešan SUV koji potiče iz kompanije koja pretežno pravi superautomobile.

Međutim, iz Ferrarija kažu da je kreiranje SUV vozila vrlo težak zadatak i da se inžinjeri i dizajneri maksimalno trude da konstruišu automobil koji će uspeti da sjedinji sportski duh, dizajn, aerodinamiku, snagu, ali i komotnost, veličinu i mobilnost SUV vozila.

Detalji vezani za ovaj autombil su minimalni, jer ni iz Ferrarija tačno ne znaju šta će sve ovo vozilo sadržati i kako će izgledati. Potvrđeno je da će postojati verzije sa V6, V8 i V12 motorima koje će najverovatnije imati i hibridne varijante, ali sve ostalo ostaje stvar nagađanja i pretpostavki.

Što se tiče izgleda, postoje koncepti i fotografije koje su kompjuterski generisane, ali ni to nije ništa što je potvrđeno, tako da nas Ferrari može potpuno iznenaditi 2022. godine. Jedina stvar koja je poznata jeste naziv Purosangue  i činjenica da će ovo biti prvo Ferrari SUV vozilo.

Nadamo se da će čuvena italijanska auto kompanija uspeti da opravda svoju tradiciju i da svojim fanovima predstavi vozilo koje će zadovoljiti sve njihove potrebe.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group