Providna Lada omogućuje nam uvid u sve što se dešava kada je motor upaljen

Svako ko je do sada poželeo da vidi unutrašnjost motora dok udara klipovima ne mora više čekati, jer su momci iz Garage 54 specijalno za nas omogućili da vidimo šta se dešava unutar njihove providne jedinice smeštene u jednom Lada modelu...

Ne tako davno, jedan vlasnik Mk4 Toyota Supra automobila postavio je GoPro kameru u usisnu granu svog automobila, ali Garage 54 ekipa otišla je korak dalje i kreirala kompletno transparentne spoljne jedinice motora.

Kako bi kreirali nove delove, tehničari ovog tjunera uklonili su originalni poklopac i karter motora zamenivši ih segmentima od tromilimetarskog pleksiglasa, kalupiranih po originalnim merama. Nakon ovoga, izliven je drugi 1,5 mm debeo sloj pleksiglasa, praćen sa dva dodatna sloja polisterina debela dva milimetra. Kompletirani zamenski delovi potpuno su providni i dovoljno jaki, dok na pravo iznenađenje, bez ikakvih problema uspevaju da izdrže velike temperature motra.

Nakon što su oba dela postavljena na svoje mesto motor je startovan, a uprkos tome što se njegov novi poklopac počeo da se trese zbog vibracija, olabavljujući se polako, možemo jasno videti ulje koje protiče oko njegovih pokretnih delova brižno ih podmazujući, posebno u delu radilice i bregaste osovine. Videti ulje kako teče unutar motora dok je aktivan predstavlja veoma zadovoljavajuć i interesantan prizor.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group