Protesti klimatskih aktivista ispred sajma automobila u Minhenu

Više slika

Više slika

Srce automobilske industrije trenutno kuca u Minhenu, zahvaljujući IAA Mobility 2023 sajmu automobila koji je svoja vrata zvanično otvorio za javnost juče, petog septembra...

Kao što se moglo očekivati, klimatski aktivisti su takođe uvideli priliku da istaknu svoje kampanje, organizujući različite proteste širom ove regije, sa jednom grupom koja je potopila automobile u jezero koje se nalazi ispred centra u kome se događaj održava.

Novi egzibicionizam ovih zaludnih ljudi dogodio se rano ujutru u ponedeljak, kada je bio zvanični dan za novinare. Aktivisti su uključili delove tri različita modela, Mercedes-Benz E-Class W210 sedana, prve generacije VW Touareg SUV i krov neidentifikovanog modela. Ovi delovi su plutali po plitkom jezeru i izgledali kao prava vozila koja su potopljena u vodi.

Dvoje klimatskih aktivista stajalo je do tri vozila držeći Greenpeace brendirane banere u svojim rukama, a na jednom od njih je pisalo ’smanjite sada ili potonite kasnije’, što se odnosi na potrebu za dodatnim smanjenjem emisija štetnih gasova kako bi se sprečile poplave i katastrofalni događaji izazvani globalnim zagrevanjem.

Njihova predstava je kritikovana putem društvenih mreža, sa korisnicima koji smatraju njihova vozila zagađuju jezero, iako je Greenpeace jasno nalgasio da su ona samo makete, sa motorima i uljima bogatim delovima izvađenim. U postu na Twitter platformi, Greenpeace je napisao: „Sa svojom privrženošću motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i velikim SUV modelima, autoindustrija će zajedno sa sobom potopiti i planetu. Umesto sajmova automobila, potrebno nam je više fokusa na dobar javni saobraćaj i tačne vozove!“.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group