Prodaje se BMW Tupaka Šakura

Više slika

Više slika

Jedan tragičan deo automobilske industrije, BMW u kome je slavni reper Tupak Šakur ubijen, nalazi se na aukciji i procenjen je na 1,5 miliona dolara.

Šakur je preminuo pre dvadeset godina od posledica ranjavanja vatrenim oružijem nakon što se njegov BMW zaustavio na crvenom svetlu u Las Vegasu. U to vreme, automobil je pripadao koosnivaču i generalnom direktoru Death Row Records Sudž Najtu.

Najt je u oktobru 1995. godine platio kauciju za Šakura pod uslovom da reper potpiše ugovor sa njegovim studiom. Šakur je to i učinio, objavivši naredne godine dupli albim "All Eyez on Me" – njegovo najveće i poslednje ostvarenje pre smrti. Pored svih spekulacija i lica koja su se povezivala sa ovim slučajem, njegovo ubistvo i dalje ostaje misterija.

Šakur je ubijen u svom BMW modelu 7 septembra 1996. godine, nakon čega je LV policija zaplenila automobil i godinama kasnije predala jednoj aukcijskoj kući. Vozilo je promenilo nekoliko ruku pre nego što je stiglo u posed renomiranog dilera Moments in Time.

Poslednji model koji je kupio slavni reper, Hummer H1, prodat je za više od 300.000 dolara u maju prošle godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group