Priprema filmskih studija za snimanje spektakularnih scena uništavanja automobila

Bilo da se radi o naslovu sa tematikom superheroja, pljačkom banke ili napetom špijunskom trileru, postoje dobre šanse da ćemo videti scene uništavanja automobila, makar jednog, ako ne i stotine u pojedinim slučajveima...

Međutim, ono čega većina nas nije svesna, jeste napor koji brojne svetske kompanije i televizijski studiji ulažu kako bi osigurali da sva vozila budu oštećena na način koji režiser želi. Novi insajderski snimak sa YouTube platforme otkriva nam ove metode uz pomoć kompanije JEM FX, jednog od najvećih brendova koje Holivud upošljava kako bi stvorio najdestruktivnije scene u brojnim akcionim filmovima.

Ukoliko ste odgledali Ten Rings onda se verovatno sećate scene u kojoj autobus u pokretu na ulicama San Franciska gazi brojne automobile, uključujući BMW i8 i Porsche 944, potpuno im uništavajući haube i krovove. Sa druge strane, svako ko se malo bolje razume u automobile zna da su u pravim slučajevima udesa krovovi automobila daleko čvršći i savijanje njihovih stubova je znatno teže, zbog čega se producenti okreću modelima JEM brenda i njihovim isečenim segmentima koji pomažu u takvim slučajevima. Modifikacije koje ljudi ove kompanije izvršavaju potpuno su nevidljive, omogućujući krovovima svakog vozila da se zgužvaju automatski i u potpunosti kada se autobus točkovima popne na njih.

Ostali trikovi uključuju opremanje automobila lažnim panelima kreiranim od mekanog aluminijuma, koji se mogu polomiti po zahtevu, bilo da su udareni ili povučeni sa druge strane uređajem skrivenim od kamere. Ova tehnika je korišćena u Ghostbusters: Afterlife naslovu kada je produkcioni tim želeo da karoserija deluje izudarano tokom potere u kojoj su učestvovali duhovi, nakon toga dodati digitalnim tehnologijama.

JEM kompanija takođe otkriva i posebno sečene haube koje se ponovo vraćaju na ramove i slomljene kadrove njihovog gužvanja ispred šoferšajbne kada modeli udaraju jedni druge ili u zidove, pa čak i kada se zakače točkovima sa strane velikih kamiona kako bi izgledalo kao da se kotrljaju putem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group