Prelepi Porsche 962 izlazi na drum sa 0 pređenih kilometara


Neki automobili su daleko posebniji od drugih, dok se to isto može reći za Porsche Schuppan 962CR model koji je posetio Garažu i gostovao kod Džeja Lenoa...

Ovaj trkački  automobil je konvertovan u uličnu mašinu od strane Vern Schuppan brenda, uz zvaničan blagoslov kompanije Porsche, naravno, što je dovelo do dalje proizvodnje šest primeraka, uključujući i prvi prototip. Od šest automobila, onaj šasijskog broja #06 trenutno je jedini u SAD i poseduje, tačnije, posedovao je nula pređenih kilometara na satu, sve dok nije posetio Lenoa.

Metju Ajvanho, vlasnik ovog posebnog Porsche 962CR modela, nije jednostavno dovezao automobil svetski najozloglašenijem garažnom prostoru i muškoj pećini, već je takođe omogućio Lenou da ga provoza po prvi put u njegovom životu.

Kada je kompanija Schuppan bankrotirala, jedan od njenih kreditora preuzeo je ovaj crni primerak u svoj posed, kako bi zaštitio investiciju, ali automobil nikada nije vozio. Ovaj model je kasnije promenio ruke i stigao u SAD.

Snaga ove ljute sportske mašine dolazi iz 3,2 litara velikog šestocilindričnog motora sa dve turbine i vodenim hlađenjem, koji u zavisnosti od dodatnog pritiska proizvodi od 550 do 800 ks. Schuppan je nekada tvrdio da ovaj automobil do stotke stiže za 3,5 sekundi i dostiže maksimalnih 370 km/h.

Automobili kao što je Porsche Schuppan 962CR predstavljaju prave legende autoindustrije i zaista, samo jedan od njih par, za koje sa sigurnošću možete tvrditi da je trkački automobl sa regularnim tablicama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group