Prelepi Koenigsegg Agera traži vlasnika

Više slika

Više slika

Kada je Koenigsegg započeo proizvodnju Agera RS modela, firma je težila ka tome da se orijentiše razvoju hibridnog modela Regera, automobila koji obećava da će biti kao ništa drugo što je kompanija iz Angelhoma do sada proizvela.

Pošto su svi Koenigsegg modeli u prošlosti svoju snagu dobijali iz motora sa osam cilindara, Regera predsstavlja hibridni pogonski sklop koji se savršeno dobro snalazi bez dradicionalnog menjača, umesto koga se transmisija snage vrši putem direktnog upravljačkog sistema.

Dok su sve prednosti ovog sistema potpuno jasne u glavi Kristijana Koenigsega, mi i dalje možemo zamisliti određene prprednosti u kojima vlasnici Koenigsegg modela mogu želeti da uživaju, a njih mogu da pruže samo tradicionalni menjači.

Na veliku radost nekoliko srećnika, više nego zadivljujući model Agera se pojavio na prodaji u kući Deals on Wheels i može predstavljati njihovu savršenu opciju.

Ova posebna Agera je mofel iz 2012. godine i uprkos tome što je bazni model opsega, on je i dalje potpuno nenormalan. Zapravo, njegov petolitarski V8 motor pruža 940 ks na 6.900 obrtaja u minuti i 1098 Nm obrtnog mometa pri 4.000 obrtaja u minuti, što je definitivno dovoljno da švetski hiperautomobil lansira do 100 km/h za 3 sekunde i obezbedi maksimalnu brzinu od 400 km/h.

Ono što Agera model čini prilično atraktivnim jeste njegova srebrna šema boja i korišćenje svetlo plavih trkačkih šara, koje automobilu pružaju iskonsku vibraciju superautmobila. Ovaj model takođe poseduje samo 1.009 pređenih kilometara na odomeru, štoo samo znači da mu je u suštini motor potpuno nov.

Što se tiče cene ovog modela, njene decimale definitivno deluju zadivljujuće i nevezano sa tim što je pre svega polovan automobil on i dalje vredi oko 1,3 miliona dolara. Ovaj iznos nikako nije jeftin, ali je svakako mnogo povoljniji, za sve koji mogu toliko da se ispruže, od dva i nešto više miliona, koliko glasi osnovna cena modela Regera.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group