Prelepa Pininfarina 1963 Corvette Rondine na aukciji

Nije da vam zaista treba još jedan dokaz da je italijanska dizajnerska kuća Pininfarina dizajnirala neke od najatraktivnijih automobila na svetu, ali evo jednog primera finog rada koji je proizvela ova kompanija tokom godina.

To je 1963 Chevrolet Corvette Coupe Special "Rondine" koncept koji je izradio Pininfarina studio za sajam automobila u Parizu iste godine. n

Dizajnirao ga je Tom Tjaarda dok je bio zaposlen u Pininfarina, i spaja uglađeni italijanski dizajn sa sirovom američkom snagom. Automobil je baziran na 1963 Corvette C2 sa snagom koja dolazi od 5,4-litarskog V8 motora sa 360 konjskih snaga, povezan sa 4-stepenim ručnim menjačem sa pogonom na zadnjim točkovima.

Dok Corvette tradicionalno imaju fiberglas tela, Rondine očaravajuće evropsko odelo napravljeno od čelika. Od svog nastanka pa sve do 2008., kupe je bio izložen u muzeju Pininfarina u Italiji, a tada, prodata je na Barrett-Jackson Scottsdale (Arizona) aukciji za kul (ali potpuno razočaravajuće za one od nas koje interesuju automobili) 1.76 miliona dolara.

Sada, došlo je vreme za novog vlasnika automobila na Corvettes at Carlisle aukciji kasnije ovog leta (23-25. avgusta) u Cumberland okrugu, u Pensilvaniji.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group