Preko 2.5 miliona evra vredni Countach model ostao bez staklenog poklopca motora

Italijanski brend, Lamborghini, morao je da opozove svoje reinkarnirane Countach modele, zbog problema vezanih za stakleni poklopac motora, sudeći po dokumentima podnetim National Highway Traffic Safety Administration agenciji…

Dokumenta koja su podneta NHTSA otkrivaju da je Lamborghini brend dobio dojavu od jednog od vlasnika ovog automobila iz Katara, 10.oktobra, u kojoj je opisano da se jedan od četiri staklena panela koji pokrivaju motor Countach modela odvojio od superautomobila, dok je auto bio u pokretu. Na svu sreću, niko nije bio povređen tokom ovog incidenta, dok je pomenuti defekat bio opisan kao “opasnost za vožnju” i mora se pod hitno popraviti.

Stakleni panel pronalazi svoje mesto odmah iznad 6.5 litarskog V12 motora ovog neo-retro superautomobila i igra ulogu poklopca motorne pregrade. Lamborghini je otvorio istragu kako bi se otkrio uzrok ovog problema, odmah nakon dobijanja dojave od pomenutog vlasnika.

Nakon izvršenja interne analize i testiranja, proizvođač nekih od najskupljih i najbržih automobila sveta otkrio je da dobavljač ovog dela može biti okrivljen za pomenuti problem. Istraga Lamborghini brenda zaključila je da je defekat potekao od problema sa lepljenjem staklenih panela koje se odvija u pogonu dobavljača, što može dovesti do odvajanja panela i njihovog odletanja sa superautomobila.

Lamborghini je stoga odlučio da opozove Countach modele sa svih globalnih tržišta, obećavajući da će kontaktirati vlasnike od 13.januara, pozivajući ih da vrate svoja vozila dilerima kod kojih su ih kupili zbog inspekcije. Ukoliko ona pokaže pomenuti defekt, paneli će biti zamenjeni.

Uzimajući u obzir da ovaj automobil može ubrzati do stotke za samo 2.8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 355 kilometara na čas, jasno nam je zbog čega je važno ukloniti ovaj problem što pre.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group