Predivni polovnjak kompanija Mercedes i Porshe u izvanrednom stanju

Neistreniranom oku Mercedes-Benz 500E može delovati kao još jedan stari, dosadni sedan nemačkog proizvođača automobila...

Međutim, takva pomisao ne može biti dalje od istine, jer je, kao što je brojnim ljubiteljima kompanije odavno poznato, 500E linija u svojoj najboljoj W124 ponudi donosila modele kreirane u predivnoj saradnji sa brendom Porsche. Ova serija je nastajala u Zufenhausen fabrici kompanije Porsche i bila je opremljena brojnim performansnim delovima. Pronalaženje dobro očuvanog primerka na tržištu polovnjaka može predstavljati veoma težak, ali ne i nemoguć zadatak.

Primerak koji vam ovde predstavljamo predstavlja 500E jedinicu iz 1992. godine, koja je završila preko okeana i dolazi sa 283.000 kilometara, pratećom literaturom proizvođača, nalepnicom za prozor, servisnom knjižicom, kompletom alata, dnevnikom održavanja i čistim izveštajem štete. Za pokretanje 500E modela zadužen je petolitarski V8 motor, kreiran na bazi R129 generacije motora iz SL serije. Ova jedinica dobra je za 322 ks, pri 5.700 rpm i 480 Nm obrtnog momenta pri 3.900 rpm, a dolazi uparena sa četvorostepenim automatskim menjačem koji okreće zadnje točkove.

Karoserija ovog modela finiširana je u Cabernet Red Metallic boji, kojoj su dodati kontrastni osamnaestoinčni AMG Monoblock točkovi sa 245/45 Michelin Pilot HX MXM4 gumama. Enterijer 500E modela koji vidite deluje kao da je odlično održavan baš kao i eksterijer, sa bež kožnim presvlakama, plastikama i panelima vrata, ali i patosom istih tonova.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group