Predivni klasični i veoma retki DB5 karavan odlazi na aukciju

Dejvid Braun kupio je Aston Martin 1947. godine i nastavio zaveštanje ovog brenda do današnjeg dana uz pomoć DB oznake...

Iako je ovo veoma interesantno znati, ali ono što je još intrigantnije jeste ovaj kabriolet koga vidite u našoj galeriji i koji je bio u Braunovom vlasništvu.

Ponuđen putem aukcijske kuće Nicholas Mee & Co, ovaj model predstavlja jedan od svega 123 kabrioleta ikada kreirana i isporučen je Braunu januara meseca 1964. godine. On je lično naručio ovaj aautomobil i odlučio da ga opremi Caribbean perl eksterijerom i hromiranim točkovima mrežastih felni. Ispod karoserije nalazi se tamno plavi enterijer, opremljen Motora radio uređajem.

Ispod haube ovog predivnog klasika nalazi se četvorolitarski ravni šestocilindraš dobar za 282 ks i 379 Nm obrtnog momenta. Ova jedinica povezana je sa petostepenim manualnim menjačem, koji svu snagu šalje na zemlju putem Power Lock zadnje osovine. Aston Martin tvrdi da ova postavka omogućuje ubrzanje DB5 modelu od nule do sto za 7,1 sekund, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 229 km/h.

Braun je posedovao ovaj automobil tokom tri godine, nakon kojih je nekoliko puta promenio vlasnika. Poslednja promena dogodila se pre dvadeset i osam godina, kada je Nicholas Mee & Co aukcijska kuća prodala model trenutnom vlasniku 1994. godine. Od tada, ovaj DB5 prošao je ekstenzivni proces restauracije, tako da je 2014. godine modelu osveženi vešanje, menjač, kočioni sistem i zadnja osovina. Motor je takođe restauriran, dok je karoserija dobila svežu boju i enterijer je dobio nove postave. Kao rezultat, ovaj automobil je danas prava bombona za vožnju i predvina mašina baš kao onda kada je bila kod ser Dejvida.

Automobil je listovan sa cenom od 1.150.000 funti, što je 1.339.416 evra, ali i ogromno povećanje cene od originalne cifre od 5.230 evra sa kojom je DB5 kabriolet dolazio svež iz fabrike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group