Pravo blago autoindustrije izgubljeno u šumi

Retro automobili ponekada ne predstavljaju najidealniju opciju za vožnju, ali, dragoceni izgled ovih vozila na njih lepi izuzetno visoku cenu...

U slučajevima kada se ovi automobili otkriju poput izgubljenog blaga, njihova neverovatna vrednost će distići sumanute cifre. U sličnom sledu okolnosti, pola veka star Aston Martin DB4 je spašen je iz zagrljaja močvarne šume na selu, kako bi novom vlasniku posao dostupan po ceni od 430.000 €, na koliko su ga stručnjaci procenili.

Ovaj model je poznat kao jedan od najmoćnijih i najpoželjnijih automobila svog vremena. Detalji njegove nesrećne izolacije su potpuno nepoznati, a kako saznajemo, stajao je na otvorenom još od ranih sedamdesetih godina, na posedu svog vlasnika u Masačusetsu. Naravno, vremenski uslovi i tako dug boravak na otvorenom ostavili su traga na ovom automobilu, koji je posle svega ipak ostao u jednom komadu.

Zbog klimatskih uslova Severne Amerike, većina delova ovog vozila će biti restaurirana pre konačne prodaje. Inače, on je deo ograničene serije od 1.200 jedinica, koje su proizvedene u Ujedinjenom Kraljevstvu, da bi kasnije bile transportovane u Sjedinjene Države.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group