Prava poslastica za svakog ljubitelja Honda automobila

Više slika

Više slika

Oko sedamsto primeraka Honda S2000 CR modela prodato je u SAD, dok sada imamo priliku da vidimo jedan od ovih predivnih automobila u savršenom stanju...

Jedinica iz 2009. godine, trenutno se nalazi na prodajnoj listi kompanije Bring A Trailer i dolazi u Berlina Black boji, praćena tvrdim krovnim delom, dve cerade, prozorskom nalepnicom, fabričkim knjigama i uputstvima, alatom za uklanjanje tvrdog krova, čistim Carfax izveštajem i kalifornijskom tablicom. Ono što će ljubitelje Honda modela najviše zanimati jeste to što ova retka zver japanskog brenda poseduje svega 1.585 pređenih kilometara ispod kaiša, tako da ne čudi što je gotovo odmah po izlasku na aukciju dostigla cenu od masivnih 55.000 dolara.

Club Racer varijnte Honda S2000 modela napuštale su japansku favriku sa unikatnim prednjim spliterom, zadnjim stabilizatorom i moćnim podupiračima iza zadnjih naslona za glavu. Lista potvrđuje da je ovaj prelepi model dobio zaštitnu film glazuru preko fabričke boje prednjeg branika i bočnih retrovizora, dok je ostatak karoserije stigao sa keramičkim slojem. Honda se nalazi na standardnim sedamnaestoinčnim felnama sa 215/45 i 255/40 Bridgestone Potenza RE-70R gumama.

Jedan pogled unutar putničke kabine otkriva crne alkantara postave sa žutim umecima i šavovima. Standardna S2000 CR nije dolazila sa radiom ili klimom, ali je originalni vlasnik ovog posebnog primerka uzeo obe karakteristike opciono.

Ova retka Hoda poseduje 2,2 litra veliki F22C1 inlajn četvorocilindraš unutrašnjeg sagorevanja, sa 237 ks pri 7.800 rotacija u minuti i 220 Nm obrtnog momenta. Ova snaga odlazi na zadnju osovinu uz pomoć šestostepenog manualnog menjača i Torsen diferencijala ograničenog proklizavanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group