Povratak Hummera?

Kompanija General Motors, koja je obustavila prodaju svog glomaznog SUV modela, razmatra povratak slavne linije…

Hummer, brend koji je najpoznatiji po svojim glomaznim modelima koji jedu gorivo i ne mare previše za svoej okruženje, možda će dobiti svoj novi život, u formi električnog vozila. General Motors, roditeljska kompanija ovog brenda, razmatra njihov povratak na tržište. Ipak, ako se glomazno vozilo vrati na put, jedan krug po gradu vas neće koštati pun rezervoar goriva, niti će imati toliko snažan uticaj na okruženje.

General Motors brend predstavio je prvu civilnu verziju blindiranog vojnog vozila 1992.godine. Šest godina kasnije, oni su uživali u neverovatnom uspehu koji su postigli, uz podršku slavnih ličnosti tog vremena, poput zvezde akcionih filmova i nekadašnjeg guvernera Kalifornije, Arnolda Švarcenegera. Ljubav Amerikanaca prema glomaznim vozilima po svemu sudeći je nestala sa smenom milenijuma. U svojoj najboljoj etapi, brend je nudio više modela uključujući originalni H1, popularni H2, srednji H3 SUV i H3T pikap, a 2006.godine su prodali 71.524 vozila. Ipak, rastuća zabrinutost za dobrobit prirodnog okruženja i porast cena nafte i goriva, naveli su kompaniju da 2009.godine proglasi bankrot, pre nego što je General Motors u potpunosti zatvorio ovu liniju iduće godine.

Prema izveštajima, slavni brend razmatra povratak svog još slavnijeg automobila, ali neki ljudi iz kompanije smatraju da bi samo održiva, električna opcija bila dovoljno dobra za današnje tržište.

Ako se odluče da svoju ideju sprovedu u delo, General Motors neće biti prvi koji su svoj zagađivački Hummer pretvorili u eco-friendly alternativu. Pre dve godine, Švarceneger je zbog svoje zabrinutosti za naše okruženje, zajedno sa Kriesel Electric ubacio baterije i električni motor u svoj H1.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group