Potpuno restaurirani Lamborghini Miura S vredan čitavo bogatstvo

Više slika

Više slika

Određeni krugovi smatraju da je Lamborghini Miura prvi superautomobil ikada proizveden, zahvaljujući njegovom srednjem motoru, pogonu sa rasporedom na zadnjoj osovini i ekstravagantnom izgledu...

Sada, mi možda možemo smatrati kako bi titula prvog superautomobila trebalo da ode modelu Countach, ali u svakom slučaju, Miura ostaje jedno od najfinijih vozila ikada dizajniranih i proizvedenih u bolonjskoj Sant Agata fabrici. Pored toga, sa svega 764 jedinice ikada kreirane, ne predstavlja nikakvo čudo što je ova linija dostigla astronomske sume tokom poslednjih nekoliko godina.

Od celokupnog broja proizvedenih automobila, njih 338 je nosilo oznaku P400S, a takođe su bili poznati i kao Miura S. Primerak koji vam predstavljamo ovde, dolazi kao jedan od onih koji su prošli celokupan proces restauracije, bili rastavljeni do poslednjeg šrafa i ponovo sklopljeni, zašta je bilo potrebno čitavih 12 godina.

Ovaj projekat je učinio automobil, sudeći prema izveštajima kuće zadužene za njegovu prodaju, jednim od najboljih primeraka koji su danas dostupn, dok prema fotografijama koje vidimo, zaista možemo i sami zaključiti da se model nalazi u izvrsnom stanju.

Kada je napustio fabriku, pre gotovo pet decenija, ovaj Lamborghini Miura je bio isporučen vlasniku u Francuskoj, gde je proveo veći deo svog veka, sa rikom četvorolitarskog V12 motora u posebnim prilikama, kanališući snagu od 370 ks na zadnju osovinu putem petostepenog manualnog menjača.

Jedan prodavac automobila iz Londona može biti veoma ponosan što ima priliku da ugosti jedan od ovakvih klasika, za koji će biti potrebno 1,6 miliona evra, kako bi dobio novog vlasnika. Po ovoj ceni, kolekcionari širom sveta bi mogli kući da odvezu veliki broj modernih i klasičnih automobila, međutim, svako mo može sebi da priušti tako nešto, onda definitivno neće odoleti zvezdi filma The Italian Job, jer sa sigurnošću znamo da ne bismo mogli ni mi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group